A Hose with a view

Bezienswaardigheden

 
 

Serra da pescaria

 

Serra Da Pescaria ligt in een groene omgeving en in een zeer rustig dorpje.  Wil U echter meer drukte is dat geen enkel probleem want wij liggen midden tussen twee toeristische trekpleisters : Saõ Martinho Do Porto en Nazaré.

De eerste heeft een geweldig mooie baai in maanvorm en is uiterst geschikt om met kleine kinderen naar het strand te gaan. In de zomer zijn er dagelijks activiteiten en rond de baai liggen er vele lekkere restaurants, pastelarias (koffiehuisjes), ijssalons en van alle soorten winkeltjes ...met andere woorden, voor iedereen wat wils.

Nazaré ligt aan de andere kant en is bekend omwille van Praia Da Norte .... een plaats waar de hoogste golven ter wereld worden gesurft.  Het heeft een langgerekt strand met vele visrestaurantjes, ijssalons en winkels allerlei.  Er is een uniek treintje dat U meeneemt naar Sitió, het oude gedeelte van Nazaré, waar U een kan genieten van een spectactulair uitzicht op de Atlantische Oceaan en de stad Nazaré.

 
 
De mooie baai van Saô Marthinho Do Porto

De mooie baai van Saô Marthinho Do Porto

Fine dining

Lekker eten hoeft niet altijd duur te zijn en Portugal is hier het bewijs van.  In de omgeving kunt U genieten van de Portugese keuken met lekkere, verse vis maar U kan ook genieten van de Belgische, Italiaanse, Indische en andere Europese keukens.

Hier in onze straat ligt een klein, maar zeer populair restaurantje, waar je voor 6 euro kan genieten van een hoofdgerecht.  Hun desserts are too die for.

In ons huis ligt een map met adresjes van vele restaurants in de omgeving.

 
Nazaré in de zomer

Nazaré in de zomer

Sport

Willen jullie ook de golven leren trotseren in Portugal... dan kan U in Nazaré en in Peniche surfles gaan volgen.

Voor wandelaars is Portugal the place to be.  Er zijn overal wandelwegen uitgestippeld en indien U naar het kantoor van 'tourist information' gaat, dan krijgt U brochures mee.  U kan van hier uit naar Saõ Martinho Do Porto wandelen met de hele tijd zicht op zee ....een unieke ervaring.

Voor de kinderen zijn er in Nazaré, Peniche en Porto do Mós waterpretparken.

In Lourinhã is er onlangs pas een dinosaurussen park geopend, wat voor kinderen heel leuk is.

 

 
 
Big Wave surfing in Nazare (zie ook YouTube)

Big Wave surfing in Nazare (zie ook YouTube)

Cultuur

 

Er is gewoonweg té veel om hier allemaal te noteren, maar we zullen de meest nabije vernoemen.  In de villa vindt U een map met de volledige bezienswaardigheden.

Zeker te vermelden is Alcobaça : het klooster werd door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en is al meer dan 900 jaar oud. Niet ver hier vandaan kun je ook naar Batalha, Tomar en Fatima.

Dan hebben we natuurlijk ook het kasteel van Obidos, een middeleeuws ommuurd stadje.  Het is enorm pittoresk met mooie uitzichten, leuke winkeltjes, restaurants en enkele mooie kerkjes.

Een beetje verder naar het noorden heb je dan Coïmbra, gekend als universiteitsstad, een faam die vandaag nog geldt. De stad strekt zich uit over heuvels en dat kruipt in de benen .... doe het daarom rustig aan in de schilderachtige straatjes van het historische stadscentrum.

 

 

 

Kuststeden

 

Foz Do Arelho is de moeite waard om eens te bezoeken.  Je kunt er fijn wandelen op aangelegde paden, spelen op het strand of genieten van een lekker hapje in één van de vele barretjes langs het strand.

Ericeira is een heel mooi kuststadje om doorheen te wandelen ....fenomenaal mooie uitzichtspunten.

Baleal ligt kortbij Peniche en is een kleine nederzetting op een schiereiland.  Je kan om het dorp heen wandelen en genieten van de immense golfslag....vergeet je camera niet mee te nemen.  Dit is ook the place to be om te leren surfen.